Styrelsen och kuratorn berättar – därför trivs vi på Vasa nation

Vasungar, nya medlemmar och vänner!

Hjärtligt välkomna till ett nytt nationsår på Vasa nation! Vi har en mycket rolig höst på kommande. Nationshösten kör igång med en Gulisfest 3.9 , med förfest på Botta! Torsdagen 6.9 är det dags för höstens första programkväll, nämligen Grillkväll i Majstranden. Den 11:e september ordnar vi inskrivningskväll på nationsvåningen och 29.9 ordnas den legendariska gulisintagningen! Ni vill inte missa detta!

Men varför Vasa nation? Så här svarar styrelsen och kuratorn!

Ordförande Calle Koskela
“Vasung skall man bli för att a) Helsingfors behöver österbottningar, b) Österbottningar behöver sällskap av andra österbottningar.”

Vice ordförande och medlemssekreterare Louise Häggström
“Nationen är en plats där man får lära känna personer från hela Österbotten and beyond. Evenemangen är festliga och det finns ingen press att vara på ett visst sätt, alla är välkomna. Genom att åta sig uppgiften som funktionär och/eller styrelsemedlem utvecklas man otroligt mycket som person. Nationen blir lätt ett andra hem <3”

Sekreterare Tintin Råholm
“Det jag tycker är bäst med Vasa nation är att man får en paus i vardagen och studierna. Vill du hänga med roliga människor och få tala svenska i Helsingfors ska du absolut komma hit.”

Skattmästare Johannes Borg
“Du vidgar dina vyer, lär känna människor som du inte skulle ha träffat via skolan och så har vi riktigt bra sitzar!”

Programansvariga Linda Sjöblom
“Vasa nation är hemtrevligt, erbjuder billig dricka och ger en chansen att lära känna nya människor. Dessutom har vi jättekul evenemang :D”

Programansvariga Matias Strandberg
“Absolut bland de bästa ställena att träffa många nya människor och vänner, har själv utökat bekantskapskretsen mycket. Billiga fester är alltid ett plus!”

Infoansvariga Leila Arnautovic
“Åååh VN <3 Det är såå befriande att få ha en trygg samlingspunkt i Helsingfors, där man får träffa nya och gamla österbottniska vänner. Vasa nation är bäst på att erbjuda olika slags program (t.ex. spelkvällar, idrottsevenemang och världens roligaste fester). Ni kan no itt säij nä ti hitche!”

Externansvariga Lilli Berts
“Förutom gemenskapen och tryggheten att få umgås med andra österbottningar i storstan, är alla saker man får prova på och lära sig på Vasa nation som man inte kommer att lära sig i sin nya skola och alla människor man får träffa utanför sin egen studieinriktning det bästa.”

Kultivarie Tanja Snickars
“VN är nice för att man lär känna massa nya människor, kan utvecklas som person och får
komma på våra roliga evenemang. VN är som ett andra hem i storstan och man känner sig alltid välkommen!”

Kurator Azra Arnautovic
“Inget nationsår är det andra likt; nationslivet slutar aldrig att överraska och utmana. En fantastisk upplevelse som man får dela med de härligaste av människor! Människor med olika bakgrund, åsikter, intressen och behov – alla är välkomna!”

Så hur blir du medlem? Jo:

  • först betalar du medlemsavgiften
  • sen kommer du på våra program eller på dejourering, visar kvittot och fyller i en ansökningsblankett
  • ansökan behandlas på ett nationsmöte
  • Voila! Du är nationsmedlem! Välkommen med!

Om du absolut inte vill missa någon info från oss, kan du prenumerera på vår e-postlista vn-aktiva. Vi skickar infomejl varje vecka. Följ oss också på Facebook och Instagram för kontinuerlig uppdatering!

Hoppas vi ses på Vasa nation!

Feedback

Hej! Kul att du hittat in till Vasa nations förnyade hemsida!

Allt är ännu ganska nytt och allting fungerar kanske inte precis som det ska.

Om du stöter på något som ser knasigt ut, länkar som leder fel eller något annat som inte fungerar vill vi gärna veta det, för att kunna åtgärda problemet!

Här kan du ge feedback:

    Beskriv problemet här (vilken sida, vad händer, vad gjorde du för att upptäcka?

    x