Funktionärer och kommittémedlemmar sökes!

Vill du vara med i ett otroligt maskineri som får nationens verksamhet att gå runt? Är du intresserad av att utveckla  verksamheten, att träffa och umgås med både nya och bekanta människor och att själv lära dig massor på vägen?

Då ska du söka någon av nedanstående poster! Fritt formulerad intresseanmälan/ansökan kan skickas till ordförande Calle Koskela på calle.koskela@gmail.com. Calle svarar även gärna på eventuella tilläggsfrågor.

Värdinna

Har du hört legenden om bästa festen i köket? Som värdinna får du användning av din kreativitet, och låta hela kroppen jobba. Bara fantasin (och antalet spisar) är dina gränser! Du får träna på multitasking, att vara finurlig och påhittig, använda plan B samt jobba tillsammans med en fantastisk kommitté. Långa kvällar, mycket skratt och humor (när småtimmarna smyger på) kryddar livet som värdinna. Dessutom får du äta delikat mat i mängder (gäller ju att lyckas med matlagningen förstås)! Värdinnan gör sitzen till en fest! Och på tal om legenden… Joina köksgänget, så får du se!

Två medlemmar i Porthanfestkommittén och två medlemmar i Porthanveckokommittén

Höstens finaste och största fest är utan tvekan Porthanfesten, som i år hålls den 10 november. Här samlas alla tre nationerna på festvåningen och njuter av ett högklassigt program. Som årsfestmarskalker fungerar Etelä-Pohjalainen osakuntas Rosa Huhtamäki och Pohjois-Pohjalainen osakuntas Alli Palojärvi. Man firar festen för att träffas över nationsgränserna och fira minnet av den odelade Österbottniska nationen!

Porthanfestkommittén och Porthanveckokommittén består båda av två medlemmar från våra tre nationer. Porthanfestkommittén hjälper marskalkerna med att ordna själva festen, medan medlemmarna i Porthanveckokommittén planerar varierande program för Österbottniska Delegationens vännationer och gäster.

Årsfestmarskalk

Vill du ordna festernas fest på Vasa nation, så har du nu chansen! Att vara årsfestmarskalk innebär att du håller i trådarna för en av årets mest satsade fester, du fungerar som konferencier under årsfesten och får träna på dina evenemangplaneringsfärdigheter! Årsfestmarskalken med kommitté sköter allt från dekorationer till sittordning och budget. Vasa nations 111:e årsfest hålls i slutet av februari 2019.

Fun fact: År 2019 blir Vasa nation lika gammal som Bilbo Baggins var i första Lord of the rings-boken!

Gällande all verksamhet finns styrelsen och kuratorn som stöd och svarar gärna på frågor och hjälper då det behövs.

Feedback

Hej! Kul att du hittat in till Vasa nations förnyade hemsida!

Allt är ännu ganska nytt och allting fungerar kanske inte precis som det ska.

Om du stöter på något som ser knasigt ut, länkar som leder fel eller något annat som inte fungerar vill vi gärna veta det, för att kunna åtgärda problemet!

Här kan du ge feedback:

    Beskriv problemet här (vilken sida, vad händer, vad gjorde du för att upptäcka?

    x