Porthan


Porthanfestveckan

Den traditionella Porthanfestveckan fungerar som uppvärmning inför huvudfesten. Under veckan anländer våra stipendiater från bland annat Sverige, Tyskland och Estland. Program ordnas varje dag från och med måndag.

Märk att programmet under porthanfestveckan är till för alla oavsett om ni är anmälda till Porthanfesten eller inte. För detaljerad info om programmen och anmälningsförfarande, kontakta Porthanfestveckokommittén (kontaktuppgifter på kontakt-sidan).

Program under Porthanfestveckan 8.-14.11!

MÅNDAG 8.11

Kl. 17.30 samlas EPOs handarbetsklubb Kapaloseura i klubbrummet för ett välgörenhetsjippo. På jippot syr vi täcken för nyfödda.

Kl. 19.00 Zumba! Kom med och testa på det som alla pratar om, inga förhandskunskaper behövs. Dra något halt på fötterna, som slätbottnade skor eller strumpor. Zumban hålls i nationens festsal. PS. programpunkten innehåller motion, så ta med svetthandduken och vattenflaskan. Bastun är varm i Möykkä efteråt.
TISDAG 9.11

Kl. 19.00 Zodiak Center for New Dance i Kabelfabriken presenterar – The Lightness and Death of Giselle. Biljettpriset är 14 euro, varav kommittén sponsrar 5 euro. De tio först anmälda garanteras en plats, men är intresset stort skaffas fler biljetter. Först till kvarn! Anmälan tas emot här: ppo.osakunta.fi/tapahtumat Mer info om föreställningen finns på www.zodiak.fi
ONSDAG 10.11

Kl. 18.00 besöker vi Espoo Museum of Modern Art (EMMA). Har du inte varit där tidigare har du nu din chans att se samlingarna tillsammans med ett trevligt gäng. Gemensam start från nation efter klockan 17. Kommittén sponsrar resan. Anmäl dig här: ppo.osakunta.fi/tapahtumat Mera info finns på www.emma.museum

Kl. 20.00 Temakväll i Möykkä – Lönnkrog Kom med och upplev en oslagbar kombination – källare, krog och förbudstid. Gillade du Public Enemies och Chicago? Nu får du resa tillbaka i tiden till det glada 20-talet. Klädseln för kvällen går i stilen Black&White. Ett ostämt piano väntar i ett skumt hörn på sin pianist, men tobaksdimma kan vi inte garantera.
TORSDAG 11.11

Kl. 20.00 Klo 20:00 English Comedy Club i Manala (3.våningen) Biljetter 8 euro för studenter, kommittén sponsrar några euro.
FREDAG 12.11

Kl. 14.30–16.00 är det dansövning på nation. Vi tränar danser inför lördagens akademiska festligheter.

Kl. 20.00 Stippemiddag på nation Stippemiddagen är en sitz som ordnas till stipendiaterna från våra vännationers ära, här har du chans att lära känna trevliga människor från andra studentnationer ute i Europa. Temat för sitzen är Bollywood! Kom med och upplev en kväll kryddad med Indiens magiska kultur! Fakirer, back-packers och Bollywood-stjärnor är alla lika välkomna. Förutom att se en liten bit av Indien i Helsingfors garanteras också att smaklökarna får vara med på resan. Priset för kvällen är 12 euro, och det betalas kontant på ställe. Anmäl dig på adressen under och kom ihåg att meddela eventuella specialdieter.

Anmäl dig senast tisdagen 9.11.
Anmälan: ppo.osakunta.fi/tapahtumat

Veckokommittén önskar dig Välkommen!

Feedback

Hej! Kul att du hittat in till Vasa nations förnyade hemsida!

Allt är ännu ganska nytt och allting fungerar kanske inte precis som det ska.

Om du stöter på något som ser knasigt ut, länkar som leder fel eller något annat som inte fungerar vill vi gärna veta det, för att kunna åtgärda problemet!

Här kan du ge feedback:

    Beskriv problemet här (vilken sida, vad händer, vad gjorde du för att upptäcka?

    x