Gulis och skärihelgen


I årets gulnäbbsintagning lördagen den 25.9 deltog 33 gulisar och temat var beachparty. Gulisarna hade fyra timmar på sig att orientera runt i Tölö och klara av programmet på sju kontroller. Utöver detta skulle de ännu hitta på ett lagnamn, en sång och ett föremål.

På själva sitzen deltog 75 personer. Både ung och gammal VN:are hade det riktit mysigt tillsammans. Sitzen inleddes med den traditionella gulislåten som de äldre vasungarna sjöng åt gulisarna. Årets gulislag korades under sitzen och det blev “Chicks on the beach” som tog segern. Detta lag hade även med sig en reporter hela dagen och mer om dem kan du läsa i det nyaste numret av Stbl! Tack till alla fina gulisar, medlemmar och övriga som deltog!

Skärihelg

Förra helgen (8-9.10) deltog 18 vasungar i “Expedition till skären”. Det blev en sen kväll med bl.a. sjungande, bastubad och korvgrillning.
Lördagen inleddes med en ordentlig frukost och en guidad rundtur på ön. Vår guide var nationsprästen Kim Lück. På eftermiddagen blev det åter båtfärd mot Helsingfors. Vi får hoppas på att detta blir en tradition på VN.

Feedback

Hej! Kul att du hittat in till Vasa nations förnyade hemsida!

Allt är ännu ganska nytt och allting fungerar kanske inte precis som det ska.

Om du stöter på något som ser knasigt ut, länkar som leder fel eller något annat som inte fungerar vill vi gärna veta det, för att kunna åtgärda problemet!

Här kan du ge feedback:

    Beskriv problemet här (vilken sida, vad händer, vad gjorde du för att upptäcka?

    x