För medlemmar

10034371785_1f8cc85646_kMedlemsintagning på Vasa nation hösten 2013

Bästa nya medlem!

Välkommen till Helsingfors, och speciellt välkommen till Vasa nation! Förutom själva studierna finns det mycket fester och sociala evenemang som hör studielivet till, och allt det här hittar du på Vasa nation. Här samlas alla från eller med någon koppling till Österbotten för att njuta av studietiden, som många säger är den bästa tiden av livet, tillsammans. Läs här för instruktioner på hur du blir medlem.

Vad händer på Vasa nation?

Nationen ordnar mångsidigt program för dess medlemmar, ungefär en gång i månaden ordnas det en sitz, och varje torsdag är det programkväll med varierande tema, det finns allt från frågesporter och pidroturnering till ost- och vinkvällar. Varje månad ordnas även ett nationsmöte där alla medlemmar har möjlighet att vara med och påverka nationens verksamhet. Och så ska vi ju förstås inte glömma årets höjdpunkt, årsfesten, som ordnas i februari. Som namnet säger är det årets bästa fest, där nya som gamla nationsmedlemmar samlas tillsammans för att fira. Här kan du se kommande program.

Vem får bli medlem på Vasa nation?

Alla studerande vid Helsingfors universitet, eller övrigt universitet eller yrkeshögskola i huvudstadsregionen som är från Österbotten, har österbottniska rötter eller annan koppling till Österbotten är välkomna som medlemmar.

Här finns instruktioner om hur du blir medlem.

Vad finns det för förmåner med att vara nationsmedlem?

Som medlem i Vasa nation betalar du medlemspris på alla evenemang som kostar, till skillnad från utomstående som får betala mera. Du får även förmånliga lunchbiljetter till restaurangen Manala, som finns på första våningen i nationshuset. Som nationsmedlem har du också möjlighet att ansöka om Österbottniska delegationens bostäder.

Kolla in mer förmåner.

Vad innebär det att vara gulnäbb på Vasa nation?

Gulnäbbar, alltså första årets studerande, har en hel del extra förmåner på Vasa nation. Under hösten kommer det att ordnas program speciellt riktade mot de som just börjat studera, t.ex. gulisintagning, gulissitz, programkvällar ordnade av gulnäbbskommittén. På självständighetsdagen ordnas det en gemensam fest med Vasa nations systernationer (Etelä-Pohjalainen osakunta och Pohjois-Pohjalainen osakunta), där alla nya studerande blir fullvärdiga medlemmar i nationen genom att få sitt nationsband, vilket är ett band med nationens färger som man använder t.ex. på årsfesten eller då man representerar Vasa nation någon annanstans. Nya medlemmar kommer även att få sitza billigare under sitt första år.

Gulisintagning

Gulisintagningen är en dag i slutet av september då nationens gulnäbbar går på äventyr! Gulisarna får orientera sig runt i Helsingfors för att hitta till olika punkter med uppgifter som ska utföras och poängsätts. Du lär känna andra nya studeranden, stan, aktiva medlemmar och nationen! Efter intagningen tar vi oss till nationsvåningen där vinnarlaget får sitt pris, vi håller en liten sitz och och festen fortsätter!

Jag är inte första årets studerande, kan jag ändå komma med i Vasa nation?

Alla är varmt välkomna, nya som gamla studerande, det är aldrig försent att bli nationsaktiv! Du kanske har skrivit in dig, men aldrig egentligen deltagit i nationens program, eller så har du helt enkelt aldrig hittat dig ända upp till nationsvåningen, men du är precis lika välkommen som en första årets studerande.

När är nästa evenemang på Vasa nation?

Allt som händer på nationen finns listat under Kommande program. Som medlem får du även ett infomail varje vecka där du får veta allt viktigt som kommer att hända.

Varje måndag kommer en styrelsemedlem att dejourera i kansliet klockan 15-18, då är en bra tid att komma och t.ex. skriva in sig i nationen.

Lycka till med studierna, och vi ses på nation!

Söker du bostad? Här hittar du några sidor som kan hjälpa dej på traven: