Johan Fredrik ”Freppa” Tujulins Stipendium 2014

Fondens ändamål är att årligen utdela ett stipendium till en vasung, som med ett levande intresse verkat Vasa nation, dess sammanhållning och medlemmar samt huset Ostrobotnia till fromma.

Stipendiet har tillkommit i slutet på 80-talet för att hedra minnet av Johan Fredrik ”Freppa” Tujulin. Freppa Tujulin var en känd profil på Ostrobotnia från början av 1940-talet fram till sin död i mitten av 1980-talet. Freppa som var känd antagonist och samhällsdebattör var säkerligen en kontroversiell person på sin tid.  Faktum kvarstår ändå att Freppa var en stor personlighet, och vän av Vasa nation och Ostrobotnia.

I år delas Freppa-stipendiet ut åt en person med stort nationshjärta som inte räds ansvar eller utmaningar. Personen tar gärna egna initiativ, har många idéer om hur man kunde förbättra nationsverksamheten och fullföljer alltid sina uppgifter till 100 %. Den här vasungen ser de stora helheterna och arbetar hårt för det som är bäst inte bara för den egna nationen utan även för hela huset Ostrobotnia.

Nationen har den här personen att tacka för många saker och det är en stor ära att kunna dela ut Freppa-stipendiet till en så förtjänstfull och värdig mottagare som den här personen.

Årets mottagare av Freppa-stipendiet är tidigare styrelseordförande, ÖD-representant, fondskattmästare, årsfestmarkalk, allt-i-allo, och nationens nya kurator Kristoffer Fant.

Feedback

Hej! Kul att du hittat in till Vasa nations förnyade hemsida!

Allt är ännu ganska nytt och allting fungerar kanske inte precis som det ska.

Om du stöter på något som ser knasigt ut, länkar som leder fel eller något annat som inte fungerar vill vi gärna veta det, för att kunna åtgärda problemet!

Här kan du ge feedback:

    Beskriv problemet här (vilken sida, vad händer, vad gjorde du för att upptäcka?

    x