Bekanta dig med Ostrobotnia

Söndagen 21.10 är huset Ostrobotnia öppet för allmänheten!

De österbottniska nationernas hus Ostrobotnia i Tölö fyller i år 100 år. Detta firas söndagen 21.10 med öppet hus för allmänheten.

Under dagen är restaurang Bottas festsal och kabinett öppna, och det är möjligt att bekanta sig med husets arkitektur och huset Ostrobotnias 100-åriga historia. Därtill ställer Österbottniska galleriet ut kända konstföremål som sällan visas upp. Jägarrörelsens födelseplats – Ostrobotnias kassarum, numera känt som Jägarrummet, är också öppet för allmänheten.

Besökarna har möjlighet att bekanta sig med de österbottniska nationernas öppna utrymmen på femte våningen. Där presenterar medlemmar från Vasa nation, Etelä-Pohjalainen Osakunta och Pohjois-Pohjalainen Osakunta dagens
nationsverksamhet. Välkommen att njuta av en kopp kaffe till den vackra utsikten över Helsingfors som öppnar sig från Ostrobotnias femte våning.

Dörrarna är öppna kl. 12-16. Fritt inträde.
Ingång sker från husets huvudingång på Museigatan 10.

Dagen till ära bjuder restaurang Manala på en unik brunch från kl 12.00 till priset 21,60EUR. Bordsreserveringar tas emot på förhand, men det går också bra att komma utan reservation. I Manala serveras under dagen även Ostrobotnia 100-års festmenyn!

St. Urho’s pub öppnar också undantagsvis redan kl. 12.00.

För mera information se:
http://ostrobotnia100.fi/index.php/sv/oppethus

Feedback

Hej! Kul att du hittat in till Vasa nations förnyade hemsida!

Allt är ännu ganska nytt och allting fungerar kanske inte precis som det ska.

Om du stöter på något som ser knasigt ut, länkar som leder fel eller något annat som inte fungerar vill vi gärna veta det, för att kunna åtgärda problemet!

Här kan du ge feedback:

    Beskriv problemet här (vilken sida, vad händer, vad gjorde du för att upptäcka?

    x