Samuels hösthälsning

Hej allihop!

Mitt namn är Samuel Prittinen och jag är styrelseordförande för Vasa nation. Det vet säkert flera av er, men jag vet också att för flera av er mottagare är VN och VN:s styrelse rätt obekant. Välkomna till e-postlistan ni som är nya! Oberoende hur det ligger till vill jag göra mig bekant med alla VN:s medlemmar, jag finns till för er snarare än att ni medlemmar och funktionärer finns till för mig. Jag har idag tre saker som ni alla ska läsa.

För det första, stort tack till Cecilia med gulnäbbskommittén som verkligen lyckats med rekryteringen i år. Vi har en stor skara nya medlemmar, vi räknar över 60 inskrivna redan och närmar oss nytt rekordantal inskrivna. Hjärtligt välkomna alla nya medlemmar, hoppas ni hittar till nationen ordentligt och gör er hemmastadda. Jag har själv verkligen hittat mig själv och utvecklats på många plan, inte minst i sociala färdigheter, via nationen. Kom med och trivs ni också! Vi har mycket härligt att erbjuda ännu under höstens gång, så håll koll på vad Cecilia skriver åt er.

För det andra, nationens styrelse kommer under hösten aggressivt rekrytera ny styrelse, funktionärer och kommittémedlemmar. Det här behöver ni inte bli rädda för, utan det är en naturlig del av nationens ekorrhjul. Som nation för österbottningar i Helsingfors fungerar vi på talkokraft av studeranden i huvudsak och har gjort så redan i 107 år. För att vi ska finnas till i 107 år till behövs det nya ivriga kommittémedlemmar och funktionärer. Ta en funderare på vad du skulle vilja göra på nationen, det finns ett rejält utbud på olika uppgifter att utveckla sig själv med. Info om de olika uppgifterna finns på hemsidan, men är du intresserad kan du också bara fråga någon i styrelsen eller någon annan aktiv.

För det tredje, kom med och påverka i verksamheten! Alla medlemmar har möjlighet att se till att verksamheten ser ut så som denne själv önskar. Alla medlemmar får delta i nationsmöten som är vårt högst beslutande organ (dvs. över styrelsen), nästa möte är på torsdag 15.10 kl.18. Då kommer en hel del saker diskuteras som direkt påverkar väldigt många medlemmar. En sak som har märkts under hösten är att nationens avecregel på efterfester har varit rätt obekant för många. VN har en strikt regel att utomstående bara får komma in på en VN-medlems ansvar, och en Vasung får bara bjuda in två utomstående på efterfester på sitt ansvar. Om regeln upplevs vara olämplig ska det diskuteras fram en ny lösning på nationsmötet; men i andra fall ska nuvarande regeln följas.

Jag önskar er en fortsatt trevlig hösttermin, väälkumi till nation!

Med vänliga hälsningar,

Samuel Prittinen

Styrelseordförande
Vasa nation

syksy_ruska

 

Feedback

Hej! Kul att du hittat in till Vasa nations förnyade hemsida!

Allt är ännu ganska nytt och allting fungerar kanske inte precis som det ska.

Om du stöter på något som ser knasigt ut, länkar som leder fel eller något annat som inte fungerar vill vi gärna veta det, för att kunna åtgärda problemet!

Här kan du ge feedback:

    Beskriv problemet här (vilken sida, vad händer, vad gjorde du för att upptäcka?

    x