Självständighetsfest

Om en vecka firar vi självständighetsdag. Programmet för dagen ser ut så här:
14.00 Samösterbottnisk självständighetsfest på nationsvåningen: Inspektorerna håller tal och delar ut nationsband åt gulnäbbar och eventuella äldre studerande som inte ännu fått det.

Nationsbandet är ett band man bär på akademiska fester för att visa vilken nation man hör till. VN:s färger är rött, gult och svart. Bandet bärs normalt till frack, kostym eller långklänning. Efter bandutdelning och program bjuds det på tårta och punsch. Mörk, lite finare klädsel med nationsband rekommenderas.

Ca 16.00 förflyttar vi oss tillsammans till Sandudden och ställer upp oss för studentkårernas traditionella fackeltåg. Fackeltåget startar kl. 16.45 och rör sig genom centrum via Presidentens slott till Senatstorget. På programmet står bl.a. körsång och tal av representanter för staden och studentkårerna. Programmet slutar ca klockan 18.30. Kom ihåg studentmössan och klä dig varmt!

Efter fackeltåget fortsätter firandet av självständighetsdagen på nation med några andra finska nationer samt våra systernationer. Vi bänkar oss framför tv:n för att följa med slottsbalen, det bjuds även på glögg och pepparkakor.

Varmt välkommen med att uppleva en stämningsfull självständighetsdag!

H. Gulnäbbskommittén

Feedback

Hej! Kul att du hittat in till Vasa nations förnyade hemsida!

Allt är ännu ganska nytt och allting fungerar kanske inte precis som det ska.

Om du stöter på något som ser knasigt ut, länkar som leder fel eller något annat som inte fungerar vill vi gärna veta det, för att kunna åtgärda problemet!

Här kan du ge feedback:

    Beskriv problemet här (vilken sida, vad händer, vad gjorde du för att upptäcka?

    x