Kicka igång hösten 2017!

Dejoureringen har börjat och kansliet kryllar av nya ivriga gulnäbbar! (Nog har väl du också skrivit in dig redan?)

Höstens första infomejl har tyvärr missat din inbox, så istället kan ni läsa det här. Ta gärna en titt, och anmäl dig till alla våra kommande program!

Styrelsen informerar vecka 35:

_______________________________

 1. Dejourering
 2. Manala-lunchen är tillbaka!
 3. Gulisfest 4.9
 4. Samösterbottnisk säsongsöppning 8.9
 5. Ungseniormiddag 9.9
 6. Nationsmöte 14.9 + lediganslagna poster i Porthanfestkommittérna
 7. Kräftskiva 16.9
 8. Jobb på Wärtsilä
________________________________

1. DEJOURERING

Hösten är här! Styrelsen dejourer i vårt kansli (Tölögatan 3A, 5:e våningen) varje måndag under läsåret kl.15-18 och under dejoureringarna kan man uträtta sina nationsärenden, köpa halarmärken, läsa valfri österbottnisk dagstidning eller bara dricka kaffe och prata av sej med likasinnad dialektpratande person en stund. Denna vecka dejourerar vår gulisansvariga också onsdag kl.15-18, så att just DU ska hinna komma och skriva in dej. Ta dina österbottniska kompisar under armen och kom och bli en del av vår underbara gemenskap!

________________________________

2. MANALA-LUNCHEN ÄR TILLBAKA

Manalas studentlunch för nationsmedlemmar är tillbaka efter sommarpausen nu när universitetets höstterminen inleds. Visa ditt studiekort med giltig nationdekal vid
kassan. Förra årets nationsdekal borde nog gälla ännu ett par veckor vid Manala, men passa på att hämta ut en ny dekal från kansliet under dejourering! Obsevera att endast giltig nationsdekal duger, d.v.s. accepterar Manala inte Unis närvarointyg som bevis på betald nationsavgift.

Medlemsförmånerna är personliga och får ej missbrukas. I samband med att du betalar lunchen fyller du också i listan vid

kassan som har din nations namn som rubrik. Om du inte har besökt
studentlunchen under den senaste månaden skriver du ditt namn på
listan och kryssar för dagens datum, om du ätit studentlunchen också
tidigare under månadens gång söker du efter ditt namn i listan och
kryssar för dagens datum. Observera att under samma dag kan du äta lunch för 4 euro bara en endast en gång, och under hela hösttermin 40 gånger. Denna siffra

övervakas från studentnationerna.

________________________________

3. GULISFEST 4.9

Hej på dej du som är nybliven gulis eller äldre studerande! Festsäsongen för läsåret 2017-2018 drar igång måndagen den 4.9. då alla nationer vid Helsingfors universitet ordnar en gemensam GULISFEST för alla gulisar och andra studeranden för att önska alla nya studeranden välkomna till universitetet och nationerna!

Tidigare på dagen ordnar HUS sin årliga öppningskarneval, så vad passar inte bättre än att därefter styra kosan mot nationernas stora fest? Nationerna kommer att vara på plats vid karnevalen för att dela ut eventets officiella halarmärke. Halarmärket fungerar som inträdesbiljett till kvällens fest.

Festen börjar kl. 21.00 på Ostrobotnias festvåning, adressen är Museokatu 10. Inträdet för gulisar är GRATIS, men narikkan kostar 3 euro, så ta med kontanter. För andra studeranden kostar inträdet 3 euro. Ta med ditt studiekort, för gulisar räcker det dock med att uppvisa närvarointyg eller det halarmärke du fått i samband med karnevalen. Festen pågår tills 2.30 och vi kan utlova fantastiskt bra musik och bra priser på diverse drycker!

VAD: Nationernas gulisfest
NÄR: Måndag 4.9.2017 kl. 21.00 – 2.30
VAR: Ostrobotnia, festvåningen, Museokatu 10
PRIS: Gratis för gulisar / 3 euro för övriga / 3 euro för narikka för alla VARFÖR: Gulisfesten ordnas bara en gång under höstens lopp!

Alla 15 nationer vid Helsingfors universitet är med och ordnar evenemanget. Anni Haapalainen och Antti Pollari från Pohjois-Pohjalainen osakunta är huvudarrangörer, kontakta dem genom att mejla bile-pohjalaiset@helsinki.fi vid frågor!

https://www.facebook.com/events/1718074714932730/ ________________________________

4. SAMÖSTERBOTTNISK SÄSONGSÖPPNING 8.9

Nu är det vi väntat på hela sommaren här – den samösterbottniska säsongsöppningen!

Vi utlovar nya och gamla bekantskaper, musik och bra feelis. Välkomna att inleda läsåret med buller och bång! Dörrarna är öppna från kl 21 och framåt.

Vad: Samösterbottnisk säsongsöppning
När: fredag 8.9, dörrarna öppna kl 21.00-01.00
Var: Tölögatan 3A, våning 5
Pris: medlem i en österbottnisk nation: 3€, övriga: 4€
För inträde behöver du jämna pengar o studiekort eller annat bevis på studier/nationsmedlemskap

https://www.facebook.com/events/118151042172356/ ________________________________

5. UNGSENIORMIDDAG 9.9

Saknar du nationslivet och nationssångerna? Älskar du god, inhemsk mat och samösterbottniskt sällskap? Missa isåfall inte årets samösterbottniska ungseniormiddag! Årets samösterbottniska ungseniormiddag ordnas den 9.9.2017 på Ostrobotnias femte våning. Tidtabellen är följande:

17:30 Fördrink
18:00 Middagen börjar
23:00 Öppen efterfest, även för andra än festdeltagare

Priset för middagen är 18 euro för seniorer och 16 euro för nationsmedlemmar. Alkoholfria alternativ är 2 € billigare. Middagen betalas kontant på plats. Ta vänligen med jämna pengar! Klädkoden är kostym och nationsband.

I Vasa nation är man officiellt ungsenior då man studerat över fyra år eller är klar med studierna. Du är såklart välkommen med på middagen oavsett om du är ung nationsaktiv eller redan är klar med studierna sedan många år!

Anmälan öppnar 1.7.2017 och då publiceras länken till anmälan. Sista anmälningsdagen är 31.8.2017. Det finns begränsat antal platser till middagen så anmäl dig i tid!
Vi ser mycket fram emot middagen, hoppas du gör det också!
Varmt välkomna med önskar de österbottniska nationernas ungsenioransvariga:

Terhi Korpi (EPO) Ann-Sofie Nyström (VN) Noora Eilola (PPO)

https://www.facebook.com/events/1254716157987378/

________________________________

6. NATIONSMÖTE 14.9 + LEDIGANSLAGNA POSTER I PORTHANFESTKOMMITTÉRNA

Höstens första nationsmöte hålls torsdag 14.9 kl.18 i Teatern. Kom till nation för att höra de nyaste nyheterna och påverka samt bidra i nationens verksamhet. Det är speciellt viktigt att

alla funktionärer med kommittémedlemmar är närvarande! Föredragningslistan publiceras en vecka före mötet. Mat och dryck utlovas åt mötesdeltagare.

Under september nationsmöte väljer vi också ut funktionärer inför förberedelserna av Porthanfesten. Två medlemmar sökes till Porthanveckokommittén respektive Porthanfestkommittén. Att ordna fest är skojj! Om du är intresserad av att vara med och planera husets största fest, kontakta någon i styrelsen före nästa nationsmöte. Detta uppdrag passar även gulisar!

________________________________

7. KRÄFTSKIVA 16.9

Nu är det dags för Vasa nations traditionella kräftskiva, välkomna att inleda skolåret med god mat och härligt sällskap 16.9! Fördrinken serveras från kl 19.30 och vi sätter oss till bords kl. 20.00.

Pris:
15€ för nationsmedlemmar (VN, EPO, PPO)
18€ för övriga (bör ha vasung som avec, varje vasung får ha två avecer) Alkoholfri sitz 2€ billigare

***OBS***
För att få sitza som nationsmedlem bör du ha årets (2017-2018) VN klistermärke! Kom gärna tidigare ifall du inte hunnit skaffa det ännu.

Anmälan:
Öppnar för nationsmedlemmar: onsdag 30.08.2017, kl. 12.00 Öppen för alla: fr.o.m. måndag 04.09.2017
Stänger: onsdag 13.09.2017, kl 20.00, eller då platserna blivit fyllda Avecer bör anmäla sig separat!

Dresscode: Snäppet finare

Betalning:
Betala sitzen till Vasa nations konto och ta med en kopia eller print screen på kvittot till sitzen. IBAN: FI03 4055 1150 0053 40
Mottagarens namn: Vasa nation
Meddelande: Kräftskiva Förnamn Efternamn
Om du betalar för flera personer: skriv i meddelandefönstret vilka du betalar för.

Efterfest:
Efterfestdörrarna är öppna mellan 23:30 och 01:30. Efterfestgäster bör uppvisa studiekort eller övrigt studieintyg vid ingången!
Utomstående (ej VN, EPO och PPO) måste ha en vasung som avec. Varje vasung får ha två avecer. Meddela Tanja på förhand om en större grupp av icke-vasungar är påväg!
Kom ihåg att vi bara tar kontanter!

Läs gärna igenom avanmälningsreglerna

http://vasa.nation.fi/verksamhet/fester#av

Vid frågor, kontakta sitzansvarig Tanja Snickars: 044 010 26 94, vn-program@helsinki.fi

https://www.facebook.com/events/110696612942783/ ________________________________

8. JOBB PÅ WÄRTSILÄ

Wärtsilä söker för tillfället arbetare, gärna hemma från Östrerbotten. För denna position ger nationsaktivitet pluspoäng! Det kan också finnas möjlighet till examensarbeten för den som söker dessa jobb. Ta kontakt med undertecknad om du är intresserad

https://careers.fi/wartsila/careers.cgi?action=view&job_id=19875&lang=uk&unit=wartsila

Med Vasungahälsning,

Sten Isaksson sten.isaksson@wartsila.com

________________________________

Med vänliga hälsningar,
Styrelsen

________________________________

Alexandra Lehtonen
Infoansvarig 2017
Vasa nation vid Helsingfors universitet Tölögatan 3A 00100 Helsingfors
Tel. 050-4917730
vasa-nation ät helsinki.fi

Feedback

Hej! Kul att du hittat in till Vasa nations förnyade hemsida!

Allt är ännu ganska nytt och allting fungerar kanske inte precis som det ska.

Om du stöter på något som ser knasigt ut, länkar som leder fel eller något annat som inte fungerar vill vi gärna veta det, för att kunna åtgärda problemet!

Här kan du ge feedback:

  Beskriv problemet här (vilken sida, vad händer, vad gjorde du för att upptäcka?

  x