Abihelg på Vasa nation

Hej! Är du gymnasie-/yrkesstuderande i Österbotten och intresserad av att bekanta dig med studielivet i Helsingfors? Då har du nu en unik chans att hänga vid Vasa nation vid Helsingfors Universitet.

Vad är Vasa nation?
Om du är högskolestuderande i Helsingfors med österbottniska rötter kan du bli medlem i Vasa nation. Vi är ett andra vardagsrum där alla österbottningar får känna sig som hemma, träffa nya och bekanta ansikten och tala grundsprååtzi förstås.

Abihelg?
I samband med att Högskoledagen ordnas 31.10 erbjuder vi dig en möjlighet att stanna kvar i Helsingfors tills lördagen. Efter att högskoledagen tar slut, kommer vi till senatstorget och möter alla som vill delta i vår abihelg.
Under helgen får ni hänga med oss på nationen i Tölögatan 3A (centrala Helsingfors). Vi berättar om studieliv, förberedelser för högskolestudier, samt har en workshop om studieteknik. Vi erbjuder också sovplats, vilket förutsätter att man tar med sig eget liggunderlag och sängkläder/sovsäck.
Ni kommer också ha möjlighet att gå runt i Helsingfors och se vad staden har att erbjuda. Helgen kulminerar i en sitz; en trerättersmiddag med sång och dryck i bästa tänkbara sällskap. På grund av sitzens natur kommer vi ha en åldersgräns på 18 år för deltagande, men trots detta får man komma precis som man är, utan press på att göra som alla andra!

Låter kul! Vad kostar allt detta?
Kul att du håller med! Priset på hela abihelgen är 50 euro, vilket inkluderar en bussresa på lördag förmiddag från Helsingfors till Österbotten, samt mat under samtliga dagar. Bussrutten kommer variera beroende på från vilka kommuner alla deltagare anmäler sig. Vi kommer ha 50 platser.

Anmälningen öppnar tisdagen 15.10 kl. 12.00 och sker online via Google Forms. Vi kommer publicera anmälningsblanketten HÄR, samt instagram (@vasanation) och via vår hemsida (vasa.nation.fi). Anmälan kommer stänga måndagen 21.10 kl. 23.59, eller när alla 50 platser blivit fyllda. Då får alla deltagare också mera info om tidtabeller osv.

VAD? Abihelg!
VAR: Tölögatan 3A, Helsingfors
NÄR: Torsdag 31.10-2.11
PRIS: 50€
VEM: Andra stadiets studerande, (K18)
Någonting oklart? Kontakta oss på vn-kansli@helsinki.fi eller markus.siltamaki@gmail.com

Feedback

Hej! Kul att du hittat in till Vasa nations förnyade hemsida!

Allt är ännu ganska nytt och allting fungerar kanske inte precis som det ska.

Om du stöter på något som ser knasigt ut, länkar som leder fel eller något annat som inte fungerar vill vi gärna veta det, för att kunna åtgärda problemet!

Här kan du ge feedback:

    Beskriv problemet här (vilken sida, vad händer, vad gjorde du för att upptäcka?

    x