Programverksamhet

Programkvällar

Vasa nation, främst vår programkommitté, ordnar förutom sitzar programkvällar nästan varje torsdag. Alltså: torsdag = VN dags!

Dessa programkvällar har varierande tema, allting från film- och spelkvällar på nationsvåningen till grillkvällar och minigolf har ordnats. Är du sugen på nåt specifikt program? Kontakta programansvariga!

Vi har även återkommande programkvällar som ordnas varje år på höstterminen, dessa är:

Kaktusfrågan: vår alldeles egna frågesport, där du får utnyttja all obskyr kunskap du besitter. Vinnaren får en kaktus som pris. Men vad har kaktusen med detta att göra?? Kom på evenemanget för att få veta!

Ost-och vinkväll: ett av våra mest populära evenemang! För en liten summa får du ta för dig av flera olika viner och en riktig ostbuffe med tillbehör! Veganska och alkoholfria alternativ finns även.

Pidroturnering: varje år ordnas Vasa nations alldeles egna pidroturnering. Ett måste för att få kalla sig en österbottnisk förening! Det vinnande laget får en fin vandringspokal med sina namn ingraverade. Om pidro är okänt så är det ett kortspel som är mycket populärt i Österbotten. Pidro spelas i par och liknar lite kortspelet Bridge.

 

Kultur- och idrottsevenemang

Varje torsdag är det dock inte hålligång på nationen, utan ett torsdagsprogram kan också innebära kultur- eller idrottsevenemang, som vi strävar till att ordna ungefär en gång i månaden. Dessa exkursioner är ett ypperligt tillfälle att bekanta sig med kultur-och idrottsutbudet i Helsingfors, och priset subventioneras av nationen. Våga prova på någonting du annars inte skulle göra!

 

Nationsmöte

En gång i månaden ordnas även nationsmöte. Nationsmöte är nationens högsta beslutande organ, där alla medlemmar från gulis till senior är välkomna. På nationsmöte bjuds det även på mat, och ofta ordnas gemytligt samkväm efter mötet.

 

Årsfestveckan i februari

Årets bästa fest ordnas som sagt kring 26 februari, men det ordnas program under hela veckan!

Förutom själva årsfesten på lördagen ordnas traditionell akademisk sillfrukost (sillis) på söndagen, stipendiatmiddag på fredagen, som är en sitz med våra stipendiater (besökare från våra vännationer), ofta en småskalig sitz med otroligt mysig stämning! Efterfesten stänger tidigare än vanligt så att man är utvilad på lördagen.

Dessutom ordnas annat varierande program innan helgen, däribland 101-klubben och oftast något kulturevenemang.

 

Program riktat åt gulnäbbar (gulisar)

Gulisar, alltså första årets studerande, åtnjuter en hel del extra förmåner. Under hösten ordnas det program speciellt riktade mot de som just börjat studera, t.ex. gulisintagning, gulissitz och programkvällar ordnade av gulnäbbskommittén. Gulisar får även sitza billigare under sitt första år, denna rabatt gäller även för årsfesten – en riktigt förmånlig deal!

Gulisintagningen är en dag i slutet av september då nationens gulnäbbar går ut på äventyr! Gulisarna får orientera sig runt i Helsingfors för att hitta till olika punkter med uppgifter som ska utföras och poängsättas. Du lär känna andra nya studeranden, stan, aktiva medlemmar och nationen! Efter intagningen tar vi oss till nationsvåningen där vinnarlaget får sitt pris och festen fortsätter i form av gulissitzen!

 

Program under sommaren

Under sommarmånaderna ordnas en par AW:n på barer runtom i Helsingfors av ungseniorkommittén. Alla nationsåldrar är dock varmt välkomna!

Under sommaren ordnas även Sommarfest någonstans i Österbotten, vanligen i augusti. Sommarfesten består oftast av en helg med varierande program som kulminerar i en sits på lördagen.

 

Var hittar jag mera info?

Håll utkik i våra sociala medier (Facebook och Instagram @vasanation), under kommande evenemang fliken, och prenumerera gärna på vårt nyhetsbrev för att alltid hållas up to date med vad som försiggår på nationen!

För info om vilka sitzar vi ordnar kika in här:

Frågor angående programverksamheten kan riktas åt programansvariga.

Programansvarig 2023:

Emilia Launonen 0440761861 vn-program ät helsinki.fi

Feedback

Hej! Kul att du hittat in till Vasa nations förnyade hemsida!

Allt är ännu ganska nytt och allting fungerar kanske inte precis som det ska.

Om du stöter på något som ser knasigt ut, länkar som leder fel eller något annat som inte fungerar vill vi gärna veta det, för att kunna åtgärda problemet!

Här kan du ge feedback:

    Beskriv problemet här (vilken sida, vad händer, vad gjorde du för att upptäcka?

    x