Abiturienter

Bästa Abiturienter!

Är du intresserad av att studera i Helsingfors? Nedan finner du länkar till universitet och högskolor i vår kära huvudstad.

Abihelgen 2017

Abiturienter! Kom med på Vasa nations legendariska abihelg! I år är ni hjärtligt välkomna till huvudstaden och nation mellan 17 och 19 november.

Under helgen kommer du som abiturient få besöka två universitet eller högskolor som du är intresserad av. Utöver skolbesöken får du tillfälle att träffa österbottningar som studerar i Helsingfors. Vi svarar gärna på era frågor och funderingar!

Lördagen avslutas med en sitz med andra Vasungar. Roligt program, snapsvisor och tre rätters middag utlovas.

Bussen rymmer ca. 58 passagerare, vilket innebär att så många ryms med. Ta även i beaktande att vi har en viss kvot per skola, på grund av att alla gymnasier ska ha en chans att delta i abihelgen.

Resan påbörjas klockan 11 från Karleby på fredagen, och kör genom Österbotten och plockar upp er. I Helsingfors är ni framme ungefär klockan 21. Övernattningen sker på nationsvåningen. Hemfärd på söndag ca. 11.

Anmälan hittar du här när den öppnar den 27.10 klockan 12:00, eller i vårt Facebook-evenemang. OBS: anmälan är bindande och är öppen tills 10.11 (eller tills platserna blir fyllda).

Länk till facebook evenemanget: https://www.facebook.com/events/521905838163753/

Anmäl dig via länken: https://docs.google.com/forms/d/14d7rlVbJQ6l-O6doYcAj7D13ws6LGZo2O-GEMcN1sY8/edit

Abihelgen har en 18 års åldersgräns.

Efter att du anmält dig och fått en bekräftelse via mail, får du information vart du ska betala. Printa kvittot och ta med det då du kommer på abihelgen.

Finns det frågor kan ni kontakta studieansvariga My Silén på my.silen@arcada.fi eller skriv till oss på Facebook.

VAD? Skolbesök och sitz

VAR och HUR? Busstransport från Österbotten till Helsingfors. Övernattning och samvaro på nationsvåningen.

KOSTNAD? 50 euro för hela upplevelsen!

K-18

Vi ses i Helsingfors!

Men vad är Vasa nation då?

Vasa nation finns på Tölögatan 3, med andra ord i centrum av Helsingfors, granne med riksdagshuset. Nationsvåningen fungerar som en mötesplats för alla österbottningar som studerar i Helsingfors. Helsingfors kan i början av studierna kännas som en stor stad där människorna inte pratar som du gör. Då är det skönt att få komma till nationen och umgås med österbottniska vänner, nya som gamla. Ett trevligt ställe att hänga på alltså.

Vi syns i Helsingfors!

Studieplatser i Helsingfors

Allmännyttig information om att studera i Helsingfors

Gymnasier i Österbotten

Frågor och funderingar? Kontakta Vasa nations studieansvariga:
vn-studier@helsinki.fi